Veterinary Practice Doest | Katten
15669
post-template-default,single,single-post,postid-15669,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Katten

Katten behandel ik in vele vormen en maten. In principe is een leeuw een uit de klauwen gewassen kat. Qua gedrag en ziektes hebben ze veel overeenkomsten. De puma en de jaguars en de huiskat hebben wel meer met elkaar gemeen dan de leeuw en de huiskat.

Katten is weer een vak apart, ik vind het fijn als ze zich op hun gemak voelen op tafel. Behalve dat het voor de kat fijn is, is het ook fijn voor mij natuurlijk. Ik heb liever dat ze me kopjes geven en spinnend aankijken dan met alle nagels uit, staart dik en bekje opengesperd. Het geeft een grote voldoening als een kat aangeeft dat hij of zij je mag. Ik kan ze ook bijna nooit omkopen met mijn snoepjes. Huisbezoek bij een is voor sommige katten heel prettig. Maar ze moeten dan wel thuis zijn.

Qua gezondheidzorg is het wel belangrijk dat katten een keer per jaar gevaccineerd worden. Dit in verband met kattenleukemie. Dat is een virus dat verspreid kan worden van kat tot kat. Het komt helaas vaak voor. Het is mogelijk je kat te testen via een bloedtest. Maar voorkomen is in dit geval veel beter dan genezen.

Ontwormen is ook geen overbodige luxe aangezien veel van hun prooien niet regelmatig ontwormd worden.. 4 keer per jaar ontwormen voor een kat die vaak buiten komt is goed.

Met behulp van frontline kan je ze zeker in de droge, hete maanden beschermen tegen vlooien. Stronghold is wat dat betreft nog een tikkeltje handiger, dan kan je ze ook meteen beschermen tegen hartworm. Simpel, met behulp van een druppel in de nek.

Vergeet niet dat een kat zwanger raakt als ze gedekt wordt, ze ovuleert namelijk pas als ze gedekt wordt, succes verzekerd… Met een beetje “geluk” krijgt ze dan elk kwartaal weer kittens. Laat dus aub uw katten steriliseren / castreren.

Katers blijven vaak beter bij huis als ze gecastreerd zijn, wat minder risico geeft op auto ongelukken, bijtwonden en de stress van een weggelopen kat.

Katten kunnen ook gechipped worden, net zoals honden.
Ook voor hun geldt dat als ze vaak blikvoer eten dat ze dan meer kans hebben op aangetaste tanden. Controleer regelmatig hun gebitje, zodat er op tijd ingegrepen kan worden als ze last hebben van tandplak.

Een goed verzorgde kat is een bron van plezier, ze zijn er niet alleen om muizen te vangen!!!

No Comments

Post A Comment